torstai 6. joulukuuta 2012

Tuikkujen lämpöä


   Tänään on ollut todella kauniin kirkas talvipäivä, joten oli mukavaa ottaa muutamia uusia kuvia luonnonvalossa. Ikkunasta juuri ja juuri hahmottuvat kuuran peittämät valkeat koivujen ja kuusien oksat. Pakkanenkaan ei ole ollut liian purevaa ulkoilua ajatellen. Melko sopivasti itsenäisyyspäivänä, kun aikaa on :) 



     Nämä betoniset tuikkukynttiläkupit onnistuvat helposti käyttämällä pehmeitä silikonisia muffinivuokia, sisämuotiksi esimerkiksi kertakäyttömuki (pohjan läpimitta hieman isompi kuin lämpökynttilän) ja voitelemalla molemmat muotit vaikkapa rypsiöljyllä ennen valua. Hauskaa puuhastelua, vaikka lasten kanssa, toki varsinkin lasten täytyy muistaa käyttää ohuita suojakäsineitä! HUOM: Kuivumisalustan tulee olla tasainen ja alkuvaiheessa kannattaa tarkkailla, että sisämuotti pysyy suorassa, jotta kupin pohjasta tulee tasainen :) Ja kannattaa antaa kuivua kunnolla, reilu vuorokausi huoneenlämmössä riittää. Lisäohjeita löytynee netistä pilvin pimein. 

    Olen tehnyt vaikka millaisia betonikokeiluja, esimerkkinä alla vielä kuva avattuun kermatetraan valetusta yksinkertaisesta kynttilänjalasta, johon sopii isompikin pöytäkynttilä tai tavallinen tuikku. Betonin pinta on joistain 
kohdista hyvin sileä ja tasainen, kun taas muutamissa kohdissa voi olla hieman "valuvikaa", joka tuo pintaan 
pientä karheutta ja antaa luonnollisempaa ilmettä. 


  Muuten, kannattaa huomioida, että betonin ollessa kyseessä, esimerkiksi ruukkujen kohdalla ei täydellistä vedenpitävyyttä voi varmistaa. Suosittelen varaamaan jonkin kauniin alusen, tarjottimen tai lautasen, betonikuppien alle. Itse erityisesti tykkään kiiltävän hopean tai kromin antamasta kontrastista, joten myös kynttilöiden alla haluan pitää jotain pientä alustaa.

   Näitä ja muita betonituotteita sekä tietysti kransseja olemme myymässä viikonloppuna muutamissa eri paikoissa: lauantaista sunnuntaihin Kalkkisten Joulukylässä, lauantaina Messilässä Kankurin Ilon seurassa,
sekä sunnuntaina Kärkölässä Kankahaispirtillä!

    Tarkemmat tiedot näistä ja muista myyntipaikoista löydät yläreunan linkistä:
       kranssikauppa.blogspot.fi/p/tule-tutustumaan.html 


            Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan :) 

2 kommenttia:

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kivoja! Onko tuo normibetonia vai myydäänkö esim. askartelua varten betonia jossain pienemmissä pakkauksissa?

Tiina kirjoitti...

Kiitos :) Itselläni sattui jäämään ylimääräistä sementtiä, jota käytin sekoittamalla hiekkalaatikkohiekkaan. En tiedä, olisiko askartelukaupat jo löytäneet markkinaraon pienemmissä kuivabetonipaketeissa :) En ole nähnyt ainakaan missään! Kannattaa kysellä kuitenkin. Ei muuta kuin kokeilemaan!