lauantai 24. marraskuuta 2012

Sammalesta ja betonista yksinkertaista ja kaunista

        Enää tasan kuukausi jouluaattoon :)   Ehkä sen kunniaksi voin heittää 
            toisenkin pienen kirjoituksen tänne samana päivänä! 

             Kyseessä ovat tämänhetkiset lempimateriaalini: pehmeä, raikkaanvihreä sammal
               sekä sen vastaparina karkea ja harmaa betoni 


    Olen pitkin syksyä aina aikataulun salliessa askarrellut pieniä betonisomisteita, kuten sydämiä ja tähtiä piparimuoteilla tai eri mallisia tuikkulyhtyjä. Kaikenlaiset silikonimuotit ovat siinä hommassa mahtavia. Betonisydämiä näkyikin jo kranssien koristeena aiemmassa kirjoituksessa, itse tykkään niistä todella kovasti :) Tässä olen kokeillut kierrättää peltipurkkeja somistamalla niitä nauhoin ja sydämin. Purkin käyttötarkoitus voi olla mitä vaan kynätelineestä pikku tilpehöörin varastointiin tai vaikka maljakoksi... söpöä!

    Sammalta on tänä vuonna päässyt keräämään oikein mukavasti, koska maa on pysynyt sulana ja lumettomana jo pitkään. Nämä sammalkartiot tai -kuuset ovat hauskoja askarrella kanaverkkomuotin päälle ja säilyvät kauniin vihreinä pitkään viileässä, vaikkapa piristämässä ovensuuta tai kuistia. Lisäksi olen tehnyt joitakin sammalsydämiä ja -palloja, joita voi käyttää kausikukka-asetelmien koristeena ympäri vuoden.


       Lasipullosta puuttuu vielä siihen suunnittelemani valo, mutta ensimmäinen adventti voisikin olla juuri sopiva aika alkaa lisäilemään jouluista tunnelmaa kotiin. Siitä meillä joulunodotus perinteisesti alkaa :)

2 kommenttia:

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi miten kauniita puita olet saanut aikaan. Betonimyffinssinkin olet saanut onnistumaan. Minä koitin silikonimuottiin valaa ko. juttua ja sain tuikkualustan jämähtämään kiinni siihen betonkiin niin tömäkästi, että piti rikkoa hela hoito.Liekö vika liian vähässä rasvauksessa vai mikäkun ei irronnut.
Ihania juttuja olet tehnyt.
Pirteää pakkaspäivää täältä Pajupirtistä.
Kaisa

Tiina kirjoitti...

Kiitos Kaisa! Kiva kun olet löytänyt tänne minun blogiin vierailulle :)

Luulen, että muffinssin toteutus on helpompaa, jos käyttää esim. kertakäyttömukia sisämuottina. Siitä saa paremman otteen pois ottaessa ja tilaa on hieman eri kokoisille tuikuille sitten. Toivottavasti onnistut vielä :)